Sastojci:
2 bjelanca (najbolje je da u frižideru odstoje 24 sata) / 80 g sitno mljevenog badema / 120 g šećera u prahu / 50 g šećera / boja za kolače po izboru (može i kakao)
FIL: 100 g bijele čokolade / 30 ml slatke pavlake / 1 kašičica soka od limuna / 1 kašičica limunove kore
Priprema:
1. Samljevene bademe pomešajte sa šećerom u prahu.
2. Umutite bjelance sa šećerom i bojom.
3. U spremne bjelance pažljivo rukom umješajte smjesu od badema i šećera u prahu.
4. Ostaviti smjesu da odstoji između 30 i 60 minuta.
5. Stavite smjesu u špric za kolače i istiskajte u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
6. Neka smjesa bude veličine oraha.
7. Pleh malo protresite, da se kuglice izravnaju.
8. Pecite 10-15 minuta na 150 C
9. Za film umutite slatku pavlaku i u nju dodajte otopljenu čokoladu, limunov sok i izrendanu limunovu koru.
10. Fil stavite između dva ohlađena kolačića, koji se spajaj..
Izvor: zena.blic.rs
utorak, 17. veljače 2015.
Magija makarons
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar