utorak, 17. veljače 2015.

Mango torta




Sastojci:




TIJESTO

• 6 jaja

• 12 dag brašna

• 5 dag kakao praha

• 8 dag šećera

• ½ vrećice praška za pecivo

KREMA

• 10 listića želatine

• 2 manga (izmiksana)

• 2 žlice soka od limuna

• 40 dag vrhnja

GLAZURA

• 25 ml vode

• 25 ml šećera

• 15 dag kakaa

• 6 listova želatine


Priprema:


Izmiješajte žumanjke i šećer, postupno dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i na kraju tvrdo tučeni snijeg. Smjesu istresite u kalup i pecite 40 minuta na 180º. Kad se ohladi biskvit prerežite po dužini. Za kremu pripremite želatinu prema uputama na pakiranju. Mango, šećer i sok od limuna dobro izmiješajte. Dodajte želatinu i nanesite na biskvit. Za glazuru pustite želatinu da se omekša u vodi. Pomješajte vodu, šećer, vrhnje i kakao prah. Stavite na vatru i povremeno miješajte dok ne zakuha. Zatim smanjite vatru i uz miješanje kuhajte još 10 min. U vruću smjesu umješajte ocje đenu želatinu i prelijte preko kolača.

Izvor: www.gospodarski.hr

0 komentari:

Objavi komentar