Sastojci:
TIJESTO
• 6 jaja
• 12 dag brašna
• 5 dag kakao praha
• 8 dag šećera
• ½ vrećice praška za pecivo
KREMA
• 10 listića želatine
• 2 manga (izmiksana)
• 2 žlice soka od limuna
• 40 dag vrhnja
GLAZURA
• 25 ml vode
• 25 ml šećera
• 15 dag kakaa
• 6 listova želatine
Priprema:
Izmiješajte žumanjke i šećer, postupno dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i na kraju tvrdo tučeni snijeg. Smjesu istresite u kalup i pecite 40 minuta na 180º. Kad se ohladi biskvit prerežite po dužini. Za kremu pripremite želatinu prema uputama na pakiranju. Mango, šećer i sok od limuna dobro izmiješajte. Dodajte želatinu i nanesite na biskvit. Za glazuru pustite želatinu da se omekša u vodi. Pomješajte vodu, šećer, vrhnje i kakao prah. Stavite na vatru i povremeno miješajte dok ne zakuha. Zatim smanjite vatru i uz miješanje kuhajte još 10 min. U vruću smjesu umješajte ocje đenu želatinu i prelijte preko kolača.
Izvor: www.gospodarski.hr
utorak, 17. veljače 2015.
Mango torta
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar