nedjelja, 15. veljače 2015.

Šarenilo okusa





Sastojci:




✦ 5 dag maka

✦ 5 dag čokolade u prahu

✦ 8 žlica šećera

✦ 5 jaja

✦ 20 dag šećera

✦ 5 žlica vode

✦ 15 dag brašna

✦ 1 vrečica praška za pecivo

✦ 4 žlice šećera u prahu

✦ 2 blanširane kruške, narezane na komade

✦ mljeveni lješnjaci (po želji)

✦ 1 žlica škroba

✦ 500 ml vrhnja za šlag

✦ učvrščivač za vrhnje

✦ 3 žlice džema (npr.od kupine)

✦ 1 vrečica vanilin šećera

✦ 1 vrećica tamne čokoladne glazure


Priprema:


Pomiješajte mak s mlijekom i kratko ga prokuhajte i ostavite da se ohladi. Žumanjke izmiksajte, dodajte im 12,5 dag šećera i dobro promiješajte. Bjelanjcima dodajte vodu i ostatak šećera te ih dobro istucite dok ne dobijete čvrst snijeg. U snijeg umiješajte brašno i prašak za pecivo te dobivenu smjesu dodajte žumanjcima. Nakon što ste dobro promiješali smjesu odvojite je u tri dijela, te jednom dijelu dodajte još mak, a drugom kakao. Sva tri biskvita pecite oko pola sata na 175 ºC, te ih zatim ostavite da se hlade. U međ uvremenu kruške ocijedite i s malo preostalog soka prokuhajte. Dodajte im škrob, šećer u prahu, promiješajte i ostavite da se ohlade. (Po želji im možete dodati i lješnjake.) Vrhnje zajedno s učvrščivaćem za vrhnjem i vanilin šećerom tucite dok ne postane čvrsto. Zatim počnite slagati tortu. Redom ide bijeli biskvit, zatim kruške, tanki sloj džema, zatim šlag, biskvit od čokolade, šlag, džem i na kraju biskvit od maka. Čokoladnu glazuru napravite prema uputama na vrećici. Tortu ostavite barem 2 h u hladnjaku, prije nego što je poslužite.

Izvor: www.gospodarski.hr

0 komentari:

Objavi komentar