nedjelja, 15. veljače 2015.

Panforte





Sastojci:




✦ 8 dag brašna

✦ 15 dag šećera

✦ 15 dag meda

✦ 20 dag suhih smokava

✦ 10 dag pečenih lješnjaka

✦ 12,5 dag blanširanih badema

✦ 10 dag crne čokolade

✦ 1 kora naranče

✦ 1/3 žličice muškatnog oraha

✦ 1/3 žličice mljevenog đumbira

✦ 1/3 žličice cimeta

✦ šećer u prahu



Priprema:

Stavite papir za pečenje na lim i lagano ga premažite maslacem. Koru oprane naranče naribajte. Smokve očistiti od petlji i isjeckajte ih. U zdjelu staviti brašno, dodajte mu muškatni oraščcić, đumbir i cimet i promiješajte sve skupa. Zatim dodajte cijele lješnjake i bademe, isjeckanu čokoladu, smokve i koru naranče i opet sve dobro promiješajte. U manjoj tavi i na laganoj temperaturi otopiti šećer s medom. Kuhajte bez miješanja još 5 minuta pa dobiveni karamel prelijte preko pripremljene mješavine. Brzo promiješajte u par pokreta da se čokolada otopi, i što prije izlijte na pleh, pa poravnajte namaščenom žlicom. Pecite na 150-160°C oko 30-35 minuta. Pečen kolac ostaviti da se malo ohladi, te ga zatim pospite šećerom u prahu. Kolač umotajte u prozirnu foliju i držite u frižideru.

Izvor: www.gospodarski.hr

0 komentari:

Objavi komentar