srijeda, 18. veljače 2015.

Rolat sa lješnikom





Sastojci:


4 jajeta, 0,75 šolje šećera + 2 kašike, 0,25 šolje brašna sa pola kašičice praška za pecivo, puna kašika brašna, trećina šolje mljevenih lješnika, 2 kašike vrele vode, soda bikarbona (navrh noža), 30 g rastopljene čokolade za kuvanje, 2 kašičice neskafe, kašičica vode, 3 dl slatke pavlake za šlag

kašika likera od kafe.


Priprema



Podmažite pleh dimenzija 25x30 cm i obložite ga podmazanim papirom za pečenje. Mutite jaja i šećer 10 minuta, dodajte brašno sa praškom za pecivo i kašiku običnog brašna, lješnik i čokoladu pomešanu sa vodom i sodom bikarbonom. Sipajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 12 minuta. Stavite na papir posut šećerom, uvijte i ostavite dva minuta. Umutite neskafu s vodom i likerom, pa polako dodajte u umućen šlag od pavlake. Nafilujte rolat, uvijte i premažite preostalim kremom.


Izvor: zena.blic.rs

0 komentari:

Objavi komentar