četvrtak, 19. veljače 2015.

Paunovo oko







Sastojci:




Tijesto:

✦ 6 jaja

✦ 12 žlica šećera

✦ 4 dag kakaa

✦ 1 žlica oštrog brašna

✦ malo sode bikarbone

Krema:

✦ 1 jaje

✦ 2 žumanjka

✦ 1 vanilin šećer

✦ 14 dag šećera

✦ 3-4 žlice oštrog brašna

✦ 3 dcl mlijeka

✦ 1 margarin

✦ 6 dag čokolade za kuhanje

Glazura:

✦ 10 dag čokolade

✦ 10 dag margarina



Priprema:


Priprema tijesta: Umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodavati brašno pomiješano s kakaom i sodom, pa lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći 20 minuta na 175 °C. Kad je pečeno zarolati u roladu i tako ohladiti.

Priprema kreme:

Sve sastojke zajedno skuhati i u hladno dodati izrađeni margarin. Kremu podijeliti na dva dijela. Prvu polovicu namazati na biskvit, a u drugu polovicu staviti otopljenu čokoladu i premazati preko prve kreme. Sve zajedno zarolati u roladu.



Priprema glazure: Otopiti na pari i preliti preko rolade.



Izvor: www.gospodarski.hr

0 komentari:

Objavi komentar