Sastojci:
Tijesto:
✦ 6 jaja
✦ 12 žlica šećera
✦ 4 dag kakaa
✦ 1 žlica oštrog brašna
✦ malo sode bikarbone
Krema:
✦ 1 jaje
✦ 2 žumanjka
✦ 1 vanilin šećer
✦ 14 dag šećera
✦ 3-4 žlice oštrog brašna
✦ 3 dcl mlijeka
✦ 1 margarin
✦ 6 dag čokolade za kuhanje
Glazura:
✦ 10 dag čokolade
✦ 10 dag margarina
Priprema:
Priprema tijesta: Umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodavati brašno pomiješano s kakaom i sodom, pa lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći 20 minuta na 175 °C. Kad je pečeno zarolati u roladu i tako ohladiti.
Priprema kreme:
Sve sastojke zajedno skuhati i u hladno dodati izrađeni margarin. Kremu podijeliti na dva dijela. Prvu polovicu namazati na biskvit, a u drugu polovicu staviti otopljenu čokoladu i premazati preko prve kreme. Sve zajedno zarolati u roladu.
Priprema glazure: Otopiti na pari i preliti preko rolade.
Izvor: www.gospodarski.hr
četvrtak, 19. veljače 2015.
Paunovo oko
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar