subota, 28. veljače 2015.

Rol baklava sa čokoladom i kikirikijem

Sastojci:

  • 1 kg tankih kora za baklavu, 
  • 200 g čokolade za kuvanje, 
  • 400 g neslanog, krupno mlevenog kikirikija, 
  • 250 g margarina. 





Za preliv:

  • 750 g šećera, 
  • 1 l vode, 
  • 1 limun, 
  • 20 g (2 kesice) vanilin šećera. 



Priprema:


Dve kore staviti jednu preko druge.
Po ivici naneti mleveni kikiriki i rendanu čokoladu pa čvrsto uviti u tanak rolat.
Postupak ponavljati dok sav materijal ne bude utrošen.
Seći na rolatiće pa poređati u podmazan pleh.Margarin otopiti i preliti preko baklave.
Peći u zagrejanoj rerni na 200◦C dok ne porumeni.


Za to vreme kuvati preliv.
Toplim prelivom preliti hladnu baklavu.

Izvor: www.mytaste.hr





0 komentari:

Objavi komentar