subota, 28. veljače 2015.

Mačije oči

Sastojci:

Kora:
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera,
  • 3 kaš. brašna
  • 2 kaš. kakaa
  • 1 prašak za pecivo


Fil:


  • 6 dl. mlijeka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 7 kašika šećera
  • 1/2 margarina
  • 4 banane


Priprema:

Umutite jaja i šećer, dok ne postane pjenasto, zatim dodati brašno, kakao i pecivo i umiješati lagano kašikom.
Peći u velikoj tepsiji od električnog šporeta, na pek-papiru na 180 stepeni, otprilike pola sata.
Vruću koru odvojiti od papira na kojem se pekla i uviti je u vlažnu kuhinjsku krpu.
Za fil ukuvati pudinge u provrelo mlijeko sa šećerom. U ohlađen fil dodati umućeno pola margarina.
Razviti ponovo koru, premazati filom i na obadvije strane po dužini poredati po 2 banane.
Uviti rolat sa obje strane od spolja prema unutra. Premazati rolat sa malo fila ili umutiti šlag-krem.
Mačije oči prije serviranja drzite u frizideru nekoliko sati, a potom ga isjecite na parčad i poslužite uz šolju dobre crne kafe, liker, sok ili već po želji što volite i što ide uz čokoladno.


Izvor: www.mytaste.hr

0 komentari:

Objavi komentar