srijeda, 25. veljače 2015.

ROĐENDANSKA ORANGE CHRUSH TORTA

Sastojci:


Biskvit:

  • 200 g brašna 
  • 130 g šećera 
  • 70 g tamne čokolade 
  • 70 g maslaca 
  • 70 ml mlijeka 
  • 70 ml vrele vode 
  • 2 žlice kakaa 
  • 4 jaja 
  • 1 vanilin šećer 
  • 1 prašak za pecivo 


Krema od naranče:


  • 4 jaja 
  • 200 g šećera 
  • 100 ml soka od naranče 
  • korica naranče 
  • 3 žlice maslaca 
  • 0,5 l šlaga 
  • 1 vrećica želatine 


Žele od naranče:


  • 7 dl soka od naranče (100%) 
  • 5 žlica gustina 
  • 5 žlica šećera 


Priprema:


Odvojiti bjelanjeke od žumanjaka. Otopiti maslac i čokoladu u mikrovalnoj ili na pari. Pomješati zajedno brašno, kakao i pecilni prašak te prosijati. Miksati žutanjke i šećer dok se ne zapjeni. Dodati otopljenu čokoladu i maslac, nakon toga vrelu vodu i mlijeko te pomalo dodavati prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. Kad se smjesa sjedini umiješajte lagano, pjenjačom, snijeg od bjelanjaka. Peći na 180°C nekih 35-45 min. Provjerite čačkalicom da li je biskvit do kraja pečen iznutra. Ostavite ga da se ohladi te poravnajte s gornje strane i prerežite na pola.
Izmiksati jaja i šećer dok se ne zapjene. Dodati sok od naranče i koricu. Na laganoj vatri kuhati dok se ne zgusne. Stalno miješati da ne zagori. Kad se zgusne staviti u hladnu vodu (zajedno s posudom, :-)) da se ohladi pa umiješati miksani šlag i na kraju dodati otopljenu želatinu.
Uzeti oko 1 dcl soka od ukupne količine te u njoj razmutiti gustin. Ostalu količinu staviti na vatru da provrije. Polako sipati gustin te stalno miješati. Dodati šećer. Kuhati oko 4 min te ostaviti da se malo ohladi.


Slaganje torte:

Stavite biskvit u kalup te ga namočite mlijekom. Na njega stavite pola kreme od naranče. Potom pola još mlakog želea. Stavite u hladnjak da se malo ohladi i ponovite postupak. Sve zajedno stavite u hladnjak na oko 3 sata ili najbolje preko noći. Tortu sa strane ukrasite čokoladnim pločicama ili premažite tankim slojem šlaga te napravite još nekoliko zvjezdica na vrhu.

Izvor: www.mytaste.hr

0 komentari:

Objavi komentar