srijeda, 11. veljače 2015.

Milka Torta

Sastojci:
  • Kora: (x3)

    • 3 bijelanjka   
    • 3 kašike šećera   
    • 50 g mljevenih lješnjaka ili oraha   
    • 1/2 žlice brašna

    Krema:

    • 1 l mlijeka   
    • 9 žutanjaka   
    • 100 g šećera   
    • 3 kašike brašna   
    • 3 pudinga od vanilije   
    • 300 g mliječne čokolade sa sjeckanim lješnjacima   
    • 300g bijele čokolade   
    • 250 g margarina   
    • 1/2 l vrhnja za šlag
     
Priprema

Kore:

  1. Od navedenih sastojaka ispeći kore.

Krema:

  1. Žutanjke, šećer, brašno i pudinge skuhati u mlijeku i podijeliti na dva dijela.
  2. U jedan dio dodati čokolade s lješnjacima, u drugi bijele čokolade.
  3. Miješati dok se čokolada ne otopi. Kad se kreme ohlade u svaku dodati po jednu polovicu margarina i mazati kore. Ukrasiti po želji.

U mom receptu ide da se radi: 

KORA-KREMA-ŠLAG (x3), ali ja ne stavljam šlag, nego samo na vrh.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar