srijeda, 11. veljače 2015.

Torta Bijeli Anđeo

Sastojci:

Sastojci za fil:
  • 1 l mlijeka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 1 kašika ekstrata od vanilije
  • 200 gr mlijeka u prahu
  • 200 gr bijele čokolade
  • 250 gr margarina ili maslaca
  • 200 gr šećera u prahu
Bijeli dio:
  • 300 gr šlaga u prahu
  • 200 ml kisele vode
  • 1 pavlaka ( 180 ml )
  • umesto šlaga i pavlake se može koristiti slatka pavlaka
Još:
  • 1 pakovanje rozen kora ( 8 komada )
  • 200 – 300 gr lješnika
  • šlag za dekoraciju

Priprema

  1. Razmutiti pudinge sa šećerom i sa malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko staviti da provri pa kad provri zakuvati razmućeni puding i mješati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati bijelu čokoladu i ekstrat od vanilije i mješati dok se ne otopi, pa ostaviti da se potpuno ohladi.
  2. Ulupati margarin sa šećerom u prahu i mlijekom u prahu.Ulupanom margarinu dodati ohlađen puding i izmiksirati. Ulupati šlag sa kiselom vodom, pa dodati kiselu pavlaku i šećera ako želite
  3. U slučaju da stavljate slatku pavlaku ulupati je pa joj dodati kiselu pavlaku i šećer po želji
  4. Lješnike pečete tako što ih stavite ne teflon tiganj i zagrijete ga nekoliko minuta u tiganju sa varjačom mješate lješnike, sklonite sa vatre pa kad se ohlade između dlanova poskidate ljusku koliko je moguće.Ja lješnike izblendiram pa imam pola mljevene pola fino sitno isjeckane.
  5. Rasporediti na prvu koru 3 kašike fila, pa odgore 3 kašike šlaga ( toliko otprilike da bi bilo ravnomjerno ) i posuti lješnicima. Kod lješnika ne posipajte previše jer se kora onda koja ide odgore teže zalepi.
  6. Odgore dekorišite šlagom i pospite lešnikom, ohladite pa poslužite.
Izvor: domacirecepti.net

0 komentari:

Objavi komentar