utorak, 17. veljače 2015.

Kuglice od bijele čokolade





Sastojci:



200 g sušenih kajsija, 100 g badema, 50 g šećera u prahu, voćni liker za umakanje kajsija (liker od limuna, narandže ili kajsija), 200 g bijele čokolade



Priprema:

Kajsije prelijte sa nekoliko kašika likera kako bi omekšale. Bademe ubacite u vrelu vodu, prokuvajte oko minut i potom bademe prespite činiju sa ledenom vodom. Opna na bademima će se nabreknuti i vrlo lako ćete ih oljuštiti. Bademe možete ostaviti i neljuštene, ali ako želite svetlije kuglice, savetujemo da ih ipak oljuštite.



Bademe sameljite. Kajsije isjeckajte jako sitno, a bademe sameljite, a potom sve to pomešajte dodajući šećer. Mešajte dok ne dobijete glatku masu. Formirajte kuglice i ostavite u frižideru.


Za to vrijeme otopite bijelu čokoladu. Kuglice močite u čokoladu i slažite na masni papir. Ako želite da ukrasite kolače možete ih posuti ukrasnim šećernim mrvicama ili u ostatak otopljene čokolade dodajte jestivu boju i smesom prošarajte kuglice. Potom vratite u frižider da se glazura stegne.


Izvor: zena.blic.rs

0 komentari:

Objavi komentar