Sastojci:
Podloga:
- 3 kašike konjaka – ako ne želite ne mora
- 200 gr. kondenzovanog mleka
- 200 gr. petit keksa
- 4 kašike kakao
Sladoled:
- 400 gr. evaporated mleka (ili običnog punomasnog + 1 kašika ekstrakta od vanile)
- 250 gr. slatke pavlake, biljne ili obične
- 100 gr. filovanog čokoladnog keksa
- 400 gr. kondenzovanog mleka
Priprema:
Za podlogu: Maslac, kondenzovano mleko i kakao staviti na srednju temperaturu i mešati dok se maslac ne istopi i smesa postane glatka. Skinuti sa vatre i dodati keks i konjak. Ostaviti da se ohladi.Sladoled: Čvrsto umutiti slatku pavlaku.Dodati kondenzovano mleko pa mutiti još oko 5 minuta da se dobija čvrsta krema.Sada dodati i evaporated mleko, sve ponovo mutiti još oko 2 minuta i ostaviti u zamrzivač 2 sata.Posle dva sata izvaditi sladoled, još jednom dobro umutiti mikserom i dodati izdrobljen čokoladni keks.Kalup za torte prečnika 27 cm obložiti folijom, dno, kao na fotografiji.
Staviti ohlađenu podlogu od keksa pa preko sladoled.
Ostaviti u zamrzivaču da prenoći.
Odvojiti kalup, skloniti i foliju, tortu staviti na tacnu i ukrasiti po želji.
IZVOR: domaci-kuhar.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar