četvrtak, 26. veljače 2015.

Nougattino

Sastojci:


Kore

  • 300 g brašna + pola kašikice praška za pecivo
  • 1 kašikica arome vanilije
  • 1 bjelance + malo soli
  • 75 g šećera u prahu
  • 75 g omekšalog maslaca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje (30% m.m.)
  • 1 čep tamnog ruma   

Krema
  • 500 ml mješavine vrhnja za kuhanje i mlijeka (50:50)
  • 200 ml krem likera (baileys nougat)
  • 2 kom Dolcela Puding nougat premium + 1 kašika škrobnog brašna
  • 100 g šećera
  • 150 g bijele čokolade
  • 100 g maslaca
  • 150 ml vrhnja za šlag + paketić kremfiksa

Glazura
  • 150 g bijele kuverture/čokolade
  • 5 kašika ulja

 Priprema Nougattina:



Prvo kuhamo kremu - u mlijeku razmutiti prašak za puding, škrobno brašno i šećer.Vrhnje za kuhanje i baileys ugrijati na laganoj vatri i otopiti bijelu čokoladu.Zakuhati gustu kremu i prebaciti je na hlađenje (prekriti površinu kreme prozirnom folijom).
Za kore pjenasto izmiksati omekšali maslac sa aromom vanilije, bjelancem i soli.Kad dobijete pufnastu i sjajnu kremicu umiksati šećer - malo po malo.Dodati vrhnje za kuhanje i rum, dobro razraditi, potom umijesiti brašno i prašak.
Lagano pobrašniti silikonsku podlogu i baciti se na posao - tijesto podijeliti na 3 jednaka dijela, rukom oblikovati mali pravokutnik i valjati tankooo.
Ide jako brzo jer je tijesto svileno... da dodatno ne brašnite - preko tijesta stavite prozirnu foliju i valjajte skroz koliko ide - moje kore su cca 34x40cm.Prebaciti zajedno sa silikonskom podlogom na okrenutu stranu lima za pečenje i staviti u vruću pećnicu (180*C).Potrebno je svega 3-4 minute..
Pečene vruće kore preokrenuti na radnu podlogu i staviti lim za pečenje na njih - da ih ujednači.Opterećujte ih do kraja, tj. dok se sve ne ispeku.Zatim, maknite lim i pustite ih da se ohlade.Skalpelom razrežite (ili zubatim nožem ispilite) kore na pola da bi dobili 6 manjih.
Razraditi pjenasto maslac, izmutiti slatko vrhnje sa kremfiksom.Sjediniti oboje s kremom, razdijeliti je na 5 jednakih dijelova (ostavite par žlica za vrh kolača) i filati kore.
Staviti u hladnjak preko noći, sutradan glazirati (otopiti kuverturu s uljem u MW ili na pari).

Izvor: www.mytaste.hr

0 komentari:

Objavi komentar