subota, 28. veljače 2015.

Kolač od trešanja

Sastojci:



BISKVIT 1
• 1/3 kutije gotove mješavine za čokoladne kolače (brownies)
• 15 dag mljevenih badema

BIJELA PARFE KREMA
• 500 ml mlijeka
• 6 žlica šećera
• 25 dag bijele čokolade
• 200 ml slatkog vrhnja
• 2 vrećice želatine

CRNA PARFE KREMA
• 500 ml mlijeka
• 6 žlica šećera
• 25 dag čokolade za kuhanje
• 200 ml slatkog vrhnja
• 2 vrećice želatine


BISKVIT 2
• 8 dag omekšalog maslaca
• 15 dag šećera
• 30 dag brašna
• 2 žličice praška za pecivo
• 2 žlice kakaa
• 1 vanilin šećer
• 12 dag otopljene čokolade
• 200 ml mlijeka
• 4 jaja
• 30 dag očišćenih trešanja

Priprema:

Pripremite 1/3 mješavine za čokoladne kolače prema uputama na kutiji. Dodajte bademe i sve dobro promiješajte. Pecite 30 - 35 minuta u prethodno zagrijanoj pecnici na 180 º C. Za kreme zagrijte mlijeko i istopite zasebno čokolade uz povremeno miješanje. Kada se ohladi, dodajte šlag od vrhnja i želatinu, koju ste otopili prema uputi na vrećici. Na ohlađ eni biskvit sipajte naizmjenično crnu pa bijelu kremu. Ostavite da se stegne. (U kreme možete ako ne želite da ispadnu premekane dodati i više želatine). Za biskvit 2 umutite maslac, šećer te dodajite jedno po jedno jaje, brašno, prašak za pecivo i kakao, mlijeko, te čokoladu. Na kraju dodajte trešnje. Smjesu izlijte u kalup i pecite 45 min na 170 º C. Po želji dekorirajte kolač s trešnjama i prelijte preljevom za torte.

Izvor: www.gospodarski.hr

0 komentari:

Objavi komentar