srijeda, 18. veljače 2015.

Esterhazy šnite





Sastojci:



Biskvit

✦ 12 dag mljevenih lješnjaka

✦ 5 bjelanjaka

✦ 12 dag šećera

✦ sol

✦ 5 dag brašna

✦ 5 dag nasjeckanih lješnjaka

Punjenje

✦ 15 dag sušenih marelica

✦ 100 ml soka od naranče

✦ 10 dag marcipana

✦ 20 dag nugata

✦ 60 ml slatkog vrhnja

✦ zlatne perlice za ukras



Priprema:



Mljevene lješnjake prepržite u tavi bez masti dok ne postanu zlatno smeđi te ih ostavite da se ohlade. Bjelanjke istucite zajedno sa šećerom i prstohvatom soli. Prepržene lješnjake pomiješajte s brašnom i dodajte bjelanjcima. Smjesu rasporedite po limu koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, pospite nasjeckanim lješnjacima i pecite 10-12 minuta na 170 ºC. Za punjenje narežite marelice na sitne komadiće. Prokuhajte sok od naranče, te dodajte marelicama da omekšaju. U međuvremenu naribajte marcipan, dodajte marelicama i soku te sve zajedno dobro izmiješajte. Prokuhajte vrhnje, te u njemu rastopite nugat uz miješanje. Koru prerežite na tri dijela. Na prvi sloj nanesite kremu od marelica, preklopite drugom korom, te na nju nanesite kremu od nugata. Preklopite trećom korom, ukrasite preostalim nugatom i perlicama po želji. Kolač prije posluživanja ostavite barem sat vremena da se hladi.



Izvor: www.gospodarski.hr

0 komentari:

Objavi komentar