srijeda, 11. veljače 2015.

Banana split rolat



Sastojci:

  • Kora
  • 6 jaja
  • 2 kašike vrele vode
  • 150 g šećera u prahu
  • 60 g brašna
  • 50 g mljevenih oraha
  • 1 vanilin šećer

  • Fil
  • 400 ml mlijeka
  • 1 puding od vanilije
  • 200 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 2-3 banane
  • 3-4 kaš. čokoladnih mrvica

  • Ukrašavanje
  • 2 šlag kreme
  • 2 kaš. eurokrema
  • 3 kas. mljevenih oraha

Priprema:
Pjenasto umutite žumanca sa 75 g šećera u prahu. Dodajte 2 kaš. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane blijedja. Bjelanca umutite u čvrst snijeg, dodajte preostali šećer i vanilin šećer.
U umućena žumanca dodajte lagano brašno sa mljevenim orasima. Postepeno dodavajte snijeg od bjelanaca i pazljivo promijesajte tijesto. Pecite na pleh sa pekpapirom na 180 °C, 20 min.
Ispečenu koru odmah izručite na krpu, posutu šećerom i zarolajte u rolat
Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnoj temp. Da vam se ne bi stvorila kora na pudingu pospite ga malo sa šećerom.
Omekšali maslac umutite sa šećerom u prahu, postepeno sjedinite sa pudingom. U fil dodajte čokoladne mrvce i dobro promiješajte, ostavite ga 30 min u frižideru. Razavijte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko čitavog biskvita.Banane ogulite, odstranite im krajeve i posložite jednu do druge na vrhu biskvita. Biskvit lagano urolajte i ukrasite šlag kremom, mljevenim orasima i rastopljenim eurokremom.

Izvor:coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar