Sastojci:
- 1/3 šalice omekšanog maslaca
- 110 gr krem sira
- 4 jaja
- 2 šalice šećera
- 2 vanilin šećera
- naribana limunova korica
- 3 šalice brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 šalica jogurta
- 2 šalice voća po izboru
Priprema:
U posudi pomiješati krem sir,omekšali maslac, šećer. Miješati dok smjesa ne postane pjenasta i poprimi svijetlu boju. Dodati jedno po jedno jaje uz stalno miješanje, te dodati naribanu limunovu koricu. Na kraju naizmjenično dodati prosijano brašno s praskom za pecivo i jogurt.
Voće staviti u drugu posudu, dodati nekoliko žlica brašna i pomiješati (ovo će pomoći da voće ne padne na dno kolača). Premazati maslacem kalup u kojem ćete peći kolač (Mirjana je koristila kalup za kuglof.
Malo više od polovine smjese staviti u kalup, potom rasporediti voće i preliti s ostatkom tijesta. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180ºC oko 45 minuta.
Voće staviti u drugu posudu, dodati nekoliko žlica brašna i pomiješati (ovo će pomoći da voće ne padne na dno kolača). Premazati maslacem kalup u kojem ćete peći kolač (Mirjana je koristila kalup za kuglof.
Malo više od polovine smjese staviti u kalup, potom rasporediti voće i preliti s ostatkom tijesta. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180ºC oko 45 minuta.
0 komentari:
Objavi komentar