četvrtak, 5. ožujka 2015.

Karamel štanglice

Sastojci:


  • 3oo g šećera
  • 300 ml vode
  • 1 vanilija šećer
  • 200 g margarina
  • 450 g mljevenog plazma keksa (ili nekog drugog keksa)
Glazura:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 30 g margarina

Dodatni sastojci:

  • malo mlijeka
  • 5 karamela

Priprema:

Karamelizirati šećer, pa preliti vodom. Dodati i vanilija šećer. Kuhati na laganoj vatri da se karamel otopi. Dodati margarin, pa maknuti sa vatre. Kad se margarin otopi, dodati mljeveni keks, pa sve dobro sjediniti. Sipati masu u pleh (33 x 23 cm). Otopiti čokoladu i margarin, pa preliti preko karamel smjese. Ostaviti da se glazura stegne. Karamele preliti sa nekoliko žlica mlijeka, pa otopiti. Ohladiti, pa preliti preko čokoladne glazure. Kolač dobro ohladiti i rezati na kocke.

Izvor:www.recepti-svijeta.com

0 komentari:

Objavi komentar