petak, 13. ožujka 2015.

Troslojna čoko torta




Sastojci:
Tijesto

  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 80 gr putera
  • ¼ šolje šećera
  • 4 jaja
  • 1 kašičica kafe

Tamna krema
  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 400 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 kašika šećera u prahu
  • 2 kašike kakaa
  • 50 ml vode

Svijetla krema
  • 400 ml vrhnja za kuhanje
  • 180 gr bijele čokolade
  • 1 kašičica želatine
  • 1 kašika vode

Način pripreme

Bjelanca odvojite od žumanaca i umutite u čvrst snijeg sa šećerom.
Puter otopite sa čokoladom pa dodajte žumanca.
Umiješajte pažljivo bjelanca i prespite u kalup za torte.
Pecite u rerni zagrijanoj na 160 stepeni 20 minuta.
Kakao pomiješajte sa vodom pa dodajte otopljenu čokoladu.
Dodajte vrhnje za kuhanje umućeno sa šećerom.
Prelijte preko ohlađenog tijesta i ostavite u frižideru sat vremena.
Želatinu u prahu otopite u vodi.
Čokoladu otopite sa vrhnjem pa dodajte želatinu.
Prelijte preko tamne kreme i ostavite u frižideru da se stisne.



Izvor: www.domacica.com

0 komentari:

Objavi komentar