- 200 gr čokolade za kuhanje
- 80 gr putera
- ¼ šolje šećera
- 4 jaja
- 1 kašičica kafe
Tamna krema
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 400 ml vrhnja za kuhanje
- 1 kašika šećera u prahu
- 2 kašike kakaa
- 50 ml vode
Svijetla krema
- 400 ml vrhnja za kuhanje
- 180 gr bijele čokolade
- 1 kašičica želatine
- 1 kašika vode
Način pripreme
Bjelanca odvojite od žumanaca i umutite u čvrst snijeg sa šećerom.
Puter otopite sa čokoladom pa dodajte žumanca.
Umiješajte pažljivo bjelanca i prespite u kalup za torte.
Pecite u rerni zagrijanoj na 160 stepeni 20 minuta.
Kakao pomiješajte sa vodom pa dodajte otopljenu čokoladu.
Dodajte vrhnje za kuhanje umućeno sa šećerom.
Prelijte preko ohlađenog tijesta i ostavite u frižideru sat vremena.
Želatinu u prahu otopite u vodi.
Čokoladu otopite sa vrhnjem pa dodajte želatinu.
Prelijte preko tamne kreme i ostavite u frižideru da se stisne.
Izvor: www.domacica.com
0 komentari:
Objavi komentar