petak, 13. ožujka 2015.

Cimet pita





Sastojci:

  • 300 g brašna + 3 kašike
  • 11 kašike šećera
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika cimeta
  • 250 g margarina
  • 3 jaja
  • 6 dl mleka
  • 2 kesice vanilinog šećera

Priprema:

Korak 1
Sjedinite med, prašak za pecivo, cimet, 3 kašike šećera, 250 g brašna, 125 g margarina i 1 dl mleka i zamesite glatko testo.

Korak 2
Testo podelite na dve dela, i svaki deo razvuci u pravugaonik. Na izvrnutom podamazanom plehu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni ispecite koru.

Korak 3
Posebno pripremite patišpanj. Umutite 3 žumanca sa 3 kašike šećera. Pa dodajte sneg od belanaca i promešajte. U tepsiji obloženu papirom za pečenje sipajte patišpanj i ispecite ga.

Korak 4
Pripremite Fil; umutite 5 kašike šećera, 3 kašike brašna i 2 vanilina šećera i pomešajte sa malo mleka.

Korak 5
Preostalo mleko kuvajte dok ne proključa pa dodajte pripremljenu smesu i kuvajte dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Kada se ohladi fil dodajte preostali margarin i umutite ga mikserom.

Korak 6
Redjate koru od cimeta, fil, koru od žumanaca, fil, koru od cimeta. Dekorišite šecerom u prahu.

Izvor: kulinarskirecepti.info

Korak 1

Sjedinite med, prašak za pecivo, cimet, 3 kašike šećera, 250 g brašna, 125 g margarina i 1 dl mleka i zamesite glatko testo.

Korak 2

Testo podelite na dve dela, i svaki deo razvuci u pravugaonik. Na izvrnutom podamazanom plehu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni ispecite koru.

Korak 3

Posebno pripremite patišpanj. Umutite 3 žumanca sa 3 kašike šećera. Pa dodajte sneg od belanaca i promešajte. U tepsiji obloženu papirom za pečenje sipajte patišpanj i ispecite ga.

Korak 4

Pripremite Fil; umutite 5 kašike šećera, 3 kašike brašna i 2 vanilina šećera i pomešajte sa malo mleka.

Korak 5

Preostalo mleko kuvajte dok ne proključa pa dodajte pripremljenu smesu i kuvajte dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Kada se ohladi fil dodajte preostali margarin i umutite ga mikserom.

Korak 6

Redjate koru od cimeta, fil, koru od žumanaca, fil, koru od cimeta. Dekorišite šecerom u prahu.
- See more at: http://kulinarskirecepti.info/recipe/cimet-pita/#sthash.U6QT1FJ2.dpuf

Korak 1

Sjedinite med, prašak za pecivo, cimet, 3 kašike šećera, 250 g brašna, 125 g margarina i 1 dl mleka i zamesite glatko testo.

Korak 2

Testo podelite na dve dela, i svaki deo razvuci u pravugaonik. Na izvrnutom podamazanom plehu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni ispecite koru.

Korak 3

Posebno pripremite patišpanj. Umutite 3 žumanca sa 3 kašike šećera. Pa dodajte sneg od belanaca i promešajte. U tepsiji obloženu papirom za pečenje sipajte patišpanj i ispecite ga.

Korak 4

Pripremite Fil; umutite 5 kašike šećera, 3 kašike brašna i 2 vanilina šećera i pomešajte sa malo mleka.

Korak 5

Preostalo mleko kuvajte dok ne proključa pa dodajte pripremljenu smesu i kuvajte dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Kada se ohladi fil dodajte preostali margarin i umutite ga mikserom.

Korak 6

Redjate koru od cimeta, fil, koru od žumanaca, fil, koru od cimeta. Dekorišite šecerom u prahu.
- See more at: http://kulinarskirecepti.info/recipe/cimet-pita/#sthash.U6QT1FJ2.dpuf

0 komentari:

Objavi komentar