ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Rolat od jagoda sa mascarpone sirom

Sastojci:


3 jaja
60 gr šećera
2.5 kašike brašna
250 gr isjeckanih jagoda
60 gr šećera u prahu
250 gr mascarpone sira
2 kašike preprženih listića badema
F
Priprema:


Mikserom umutite jaja i šećer, pa dodajte brašno i izjednačite smjesu.
Rasporedite smjesu na pleh obložen papirom za pečenje dimenzija 25 cm x 30 cm.
Pecite u rerni na 200 °C oko 5 minuta.
Nakon što se ispeče kora, pažljivo odlijepite papir za pečenje.
Pomiješajte jagode sa šećerom u prahu, pa dodajte mascarpone.
Ovaj fil premažite preko kore, pa koru urolajte prema unutrašnjosti kako biste dobili rolat.
Pospite rolat bademima i šećerom u prahu.
F
Izvor: www.kuhar.ba

0 komentari:

Objavi komentar