ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Panama torta


Sastav:

Za koru:
● 8 žumanca,
● 200 g šećera,
● 40 g čokolade,
● 160 g badema,
● 80 g brašna,
● 8 bjelanaca.

Za fil:
● 4 jaja,
● 150 g šećera,
● 150 g čokolade,
● 250 g margarina,
● 3 kašike ruma.

Za glazuru:
● 100 g čokolade,
● 80 g margarina,
● 2-3 kapi ulja.

Priprema:

Umutite žumance sa šećerom, dodajte otopljenu čokoladu, mljevene bademe, brašno i na kraju snijeg od bjelanaca.

Koru peći u plehu, preko papira za pečenje, oko 20 minuta na 180 stepeni.

Kad se kora potpuno ohladi isijecite je na tri dijela.

Za fil umutite jaja sa šećerom, stavite ih na paru, dodajte čokoladu i kad se fil ujednači skinite ga sa vatre da se potpuno ohladi.

Filu dodajte rum i umućen margarin, a zatim ga podijelite na dva dijela i stavite između kora.

Za glazuru istopite margarin, skinite ga sa vatre, dodajte čokoladu i ulje i miješajte dok ne dobijete glatku glazuru. Prelijte je preko torte.

0 komentari:

Objavi komentar