ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

KINDER MILCHSCHNITE- njamm njamm..

Sastojci:



• 5 jaja

• 5 žlica mekog brašna

• 2 vanilin šećera

• 2 žlice kakaa

• pola žličice praška za pecivo

• 5 žlica šećera

• 300 ml slatkog vrhnja za šlag/hole

• 1 šlagfix

• 1 limun

• 3-4 žlice meda





Priprema:

Biskvit:

Od 5 jaja odvojite bjelanjke od žumanjaka.

U jednoj posudi bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.

U drugoj posudi prvo pjenasto izmiksajte žumanjke sa 5 žlica šećera i 1 vanil šećerom, zatim dodajte 5 žlica mekog brašna, 2 žlice kakaa, pola žličice praška za pecivo i malo naribane korice limuna (limun po želji ovdje).

Miksajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.

U smjesu žumanjaka dodajte 3 žlice snijega od bjelanjaka i nježno špatulom ručno miješajte dok ne dobijete lijepu smjesu. Zatim tu smjesu izlijete u ostatak bjelanjaka i dalje nježno špatulom miješajte dok se sve ne sjedini.

Pećnicu ugrijte na 180 C.

U tacnu promjera 30*36 cm (one klasične koje dobijete sa pećnicom) stavite masni papir za pečenje, te u njega izlijte smjesu za biskvit i ravnomjerno ju razmažite.

Kada se je pećnica ugrijala, biskvit pecite 10-15 minuta maksimalno.

Poprilično je tanak pa je brzo gotov.

Biskvit ostavite da se hladi, a Vi dalje pripremite kremu.
Krema:

300 ml slatkog vrhnja za šlag stavite da se miksa, čim počne dobivati čvrstu strukturu postepeno dodavajte 1 šlagfix, 1 vanil šećerom, 3-4 žlice meda (zavisi o Vama kako ste raspoloženi) i sokom 1 limuna (možete i bez limuna ako ne volite, ili stavite manje limuna).

Veliki biskvit koji ste ispekli prepolovite da dobijete 2 komada.

Ukoliko se odlučite biskvit peći u manjoj tacni, biskvit će Vam biti deblji, tada ćete ga trebati rezati po sredini da biste dobili 2 dijela.

Mislim da Vam je lakše peći ovako veliki ukoliko imate takvu tacnu i samo po sred tacne prerezati nožem.

Milchschnitte slažete tako da na 1 dio biskvita premažete kremu i poklopite drugim dijelom.

Ostavite kolač da se hladi u frižideru oko 2 sata i nakon toga ga slobodno režite u oblike kao prave Kinder Milchschnitte.

Prijatno !

0 komentari:

Objavi komentar