nedjelja, 1. ožujka 2015.

NAPRAVITE DOMAĆU VERZIJU ČOKOLADE TOBLERONE!

Sastojci:

  • 300 g čokolade
  • 300 g lješnjaka
  • 3 jajeta
  • 300 g maslaca
  • 300 g keksa
  • 300 g šećera

Priprema

1. Karamelizirajte 200 g šećera i umiješajte u karamelu 200 g prepečenih lješnjaka.
Izmiješajte i stavite na masan tanjur pa ostaviti da se tako ohladi.
Preostali šećer izmiksajte s jajima, a maslac zasebno umutite i sjedinite s jajima te tomu dodajte otopljenu čokoladu i 100 g mljevenih lješnjaka.
2. Usitnjene lješnjake umiješajte u smjesu da se sjedini pa dodajte mljevene kekse te sve dobro promiješajte i stavite u trokutaste kalupe ako ih imate.
Kad je sve gotovo, stavite u hladnjak da se prohladi.

Izvor: kuhinja-i-ideje.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar