nedjelja, 1. ožujka 2015.

Lješnik kolač

Sastojci:

  • 130 g integralnog brašna
  • 50 g mlevenih lešnika
  • kesica praška za pecivo
  • 100 g smeđeg šećera
  • 120 ml sojinog ili pirinčanog mleka
  • 90 g šargarepe
  • 30 ml ulja
Za glazuru:
  • 50 g gotovog lešnik krema
  • 30 g seckanih lešnika
Priprema:

 U posudi pomešajte brašno, mlevene lešnike, prašak za pecivo, šećer i sitno seckanu šargarepu, dodajte mleko i ulje, pa mikserom umutite glatko testo. Sipajte u pravougaoni kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta. U međuvremenu, na pari zagrejte lešnik krem, prelijte preko sasvim ohlađenog kolača, pospite seckanim lešnicima i ohladite u frižideru tokom noći.

Izvor:  (novosti.rs)

0 komentari:

Objavi komentar