četvrtak, 5. ožujka 2015.

Kolač divlja ruža

Sastojci:



Sastojci za koru:

  • 8 bjelanjaka
  • 250 gr šećera
  • 150 gr sjeckanih oraha
  • petit beurre keks
  • nutella


Sastojci za kremu:

  • 8 žumanjaka
  • 1 l mlijeka
  • 8 žlica šećera
  • 3 kesice vanilija šećera
  • 10 žlica gustina
  • 200 gr margarina

Dodatni sastojci:

  • 500 gr jagoda
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • bademovi listići
Priprema:

Za pripremu kore bjelanjke dobro umutiti i dodavati šećer. Staviti pek papir u kalup ( 35×24), premazati s malo margarinom, pa posuti sa sjeckanim orasima. Potom na njih izliti smjesu od bjelanjaka i peći u zagrijanoj pećnici na 150ºC sat vremena (možda i malo duže, korica mora biti hrskava).
Kada je pečeno, onu stranu na kojoj su orasi namazati nutelom, pa poredati petit keks umočen u mlako mlijeko.

Za pripremu kreme pomiješati žumanjke s šećerom gustinom i malo mlijeka. Mlijeko staviti kuhati s šećerom i vanilija šećerom. Kad zavri ukuhati smjesu sa žumanjcima i gustinom. Kuhati nekoliko minuta dok krema ne postane gusta. Ukloniti sa vatre i u kremu umiješati margarin. Premazati kremu preko keksa. Jagode narezati i poredati. Umutiti šlag i premazati kolač. Ukrasiti s bademovim listićima.

Izvor: www.recepti-svijeta.com

0 komentari:

Objavi komentar