Sastojci:
Sastojci za biskvit:
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 40 g kokosovog brašna
- 40 g mljevenih oraha
- 150 ml ulja
- 1/2 praška za pecivo
- 120 g brašna
Sastojci za sirup:
- 200 g šećera
- 400 ml vode
- 1 vanilija šećer
Sastojci za kremu:
- 130 g šećera
- 800 ml mlijeka
- 2 vrećice pudinga od vanilije
Dodatni sastojci:
- 300 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Pjenasto umutiti jaja i šećer. Dodati ulje, kokosovo brašno i mljevene orahe. Sve dobro umutiti, pa dodati i brašno s praškom za pecivo. Smjesu staviti u pleh, premazan maslacem i posut brašnom. Peći na 180ºC. Dok se biskvit peče, skuhati sirup. Pečen biskvit preliti sirupom, pa ostaviti da se ohladi.
Za pripremu kreme karamelizirati šećer, pa preliti 300 ml mlijeka. Na laganoj vatri kuhati, dok se karamel ne otopi. Zatim dodati 500 ml mlijeka. Kada prokuha, dodati puding, uz stalno miješanje. Kada krema dobije gustoću, ukloniti sa vatre. Kremu rasporediti preko biskvita. Kada se ohladi, premazati umućenim vrhnjem. Dobro ohladiti, pa rezati
0 komentari:
Objavi komentar