ponedjeljak, 16. ožujka 2015.

Čokoladne oblatne

Sastojci:


  • 1 paket velikih oblatni

Fil:

  • 1 l mlijeka
  • 800 gr šećera
  • 120 gr čokolade
  • 200 gr mljevenih oraha
Priprema:

Mlijeko i šećer staviti da kuha na laganoj vatri. Nakon sat vremena laganog kuhanja (tekućina se skoro prepolovila, dodajte čokoladu i orahe). Kuhati na laganoj vatri još 10-ak minuta. Malo ohladiti (treba biti mlako, ne potpuno hladno). Smjesa neće biti jako gusta kada je uklonite s vatre, ali se zgušnjava hlađenjem. Oblatne okrenuti na stranu s većim kockama i premazati filom (samo da popunite praznine). Gotov kolac malo opteretiti da se fil zalijepi za listove oblatne (da se poslije, pri sječenju kolaca ne razdvaja jedna kora od druge).

0 komentari:

Objavi komentar