Sastojci:
- Korica 14 limeti (ili 10 limunova)
- 2 šolje (od 250 ml) ceđenog soka od limete ili limuna (14 limeti ili 10 limunova)
- 8 celih jaja
- 14 žumanaca
- 2 kašičice soli
- 5 šolji šećera
- 1 ½ šolja putera, otopljenog
Na pari u šerpici zagrejavajte šećer, jaja, žumanca, so i narendanu koricu. Dobro izmešajte žicom za mućenje.
Mutite i dodavajte sok do limete (ili limuna). Dodajte i otopljeni puter. Nastavite kuvati lagano na pari mešajući stalno. Kada smesa počne da se zgušnjava (najbolje bi bilo da proverite kuhinjskim termometrom – trebalo bi da temperatura smese dostigne oko 75C) sklonite je sa šporeta, sa pare i stavite šerpicu na kuhinjsku krpu.
Dobijenu smesu procedite kroz cediljku u staklenu ili metalnu posudu. Smesu sada možete nasuti u teglice i držati u frižideru do 7 dana, a možete je i zamrznuti do godinu dana. Konzervirajte ih kao i inače (u vreloj vodi).
lifepressmagazin.com
0 komentari:
Objavi komentar