petak, 6. ožujka 2015.

Crvenkapica torta

Sastojci:

  • 70 g margarina
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 140 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice Nutelle
  • 1 staklenka višanja
  • 500 g svježeg sira
  • 100 g šećera
  • 2 vrećice vanilija šećera
  • 0,5 l vrhnja za šlag
  • 1 vrećica crvenog preljeva za torte
Priprema:


Pomiješati margarin, šećer, jaja, brašno i prašak za pecivo. Smjesu podijeliti na dva dijela. Prvi dio staviti u kalup za torte koji ste prethodno premazali margarinom. Drugu polovicu smjese pomiješati s nutellom i staviti preko svijetle smjese. Procijediti višnje( sačuvati njihov sok) i rasporediti ih preko tijesta.
Peći kolač cca. 45 min na 150°C u prethodno ugrijanoj pećnici. Nakon toga izvaditi kolač i pustiti ga da se ohladi, zatim ga staviti na tanjur za torte, koje može stati u hladnjak. Staviti prsten za torte oko kalupa.
Svježi sir, 100g šećera i vanilija šećer pomiješati. Istući šlag u prahu i zatim pomiješati sa svježim sirom i tom kremom premazati kolač. Napraviti nadjev uz ostatke soka od višanja (ne treba ga dodatno sladiti) i podijeliti po kolaču. Držati oko sat vremena u hladnjaku i zatim servirati.

Izvor: www.recepti-svijeta.com

0 komentari:

Objavi komentar