ponedjeljak, 16. ožujka 2015.

Crno – bijele kifle

Sastojci:

  • 500 grama brašna
  • 2 jaja
  • 100 g margarina
  • 1 dl ulja
  • 2 dl mlijeka
  • malo soli
  • 1/2 paketića kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 2 pune žlice kakaa

Sastojci za sirup:

  • 2,5 dl vode
  • 6 žlica šećera
Priprema:

Kvasac otopite u mlakom mlijeku s žličicom šećera. Dodajte prosijano brašno , malo soli, ulje, omekšali margarin i zamijesite tijesto. Tijesto podijelite na dva dijela, u jedan stavite kakao i dobro izmiješajte, a drugi ostavite bijeli. Ostavite tijesto na toplom mjestu da se udvostruči. Potom pojedinačno razmijesite tijsto i razvijte oklagijom na iste veličine i poklopite jednu preko druge. Isijecite tijesto nožem na trokute ( što više trokuta, koliko obim tijesta dozvoljava).

Od trokuta oblikujte kiflice. Kife poredajte u pleh za pečenje premazan uljem i ostavite da još malo odstoje. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 250ºC dok ne porumene.

Priprema sirupa: vodu i šećer pomiješajte i kuhajte dok ne provri. Vrućim sirupom prelijte pečene i malo ohlađene kifle.

0 komentari:

Objavi komentar