četvrtak, 26. veljače 2015.

Venecuelanska orah torta

Sastojci:



Za biskvit:
  • 5 jaja
  • 125g seckanih oraha
  • 140 g brašna
  • 200 g šećera
  • 120 ml mleka
  • 1 kašika maslinovog ulja
Za fil:
  • 100 grama tamne čokolade
  • 140 ml slatke pavlake
  • 400g kondenzovanog mleka

Priprema:

Odvojite belance od žumanca. Umutiti žumanca sa puterom i mlekom, dodajte brašno i orahe, promešajte dok ne postane kompaktna masa.
Belanca umutiti sa šećerom u čvrstu penu.
Sada treba pomešati 2 smese. Stavite u posudu polovinu pripremljenih smesa i lagano mešajte pokretima odozdo na gore. Zatim dodati ostatke i ponovo promešajte.
Pleh ( ja sam koristila veličine 21 cm ) nauljite i uspite testo u njega. Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 1 sat. Ostavite da se ohladi 10 minuta u otvorenoj pećnici, prebacite na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi.
Isecite kolač po dužini na 2 dela. Jedan staviti na tanjir i naneti sloj kuvanog kondenzovanog mleka. Pokrijte drugom polovinom.
Pripremite fil. Fil dovesti do ključanja i sklonite sa vatre. Izlomite čokoladu na male komade, stavite u fil i mešajte dok se čokolada ne rastopi
Prelijte tortu filom . Na vrhu možete posuti seckane orahe . Ostavite kolač da stoji 4 sata u frižideru.

Izvor: www.tortecake.com

0 komentari:

Objavi komentar