Sastojci:
Za tijesto
300 g glatkog brašna
100 g oštrog brašna
1 žličica praška za peciv
3 žumanjka
1 žlica šećera
2 vanilin šećera
100 g maslaca
Za nadjev
7 jaja
300 g šećera
2 vanilin šećera
2 limun šećera Dolcela By Podravka
½ žličice Cimeta Podravka By Podravka
150 g maslaca
200 g oguljenih poprženih badema
400 g mljevenih badema
20 ml maraskina
50 g naribane čokolade
Priprema
Brašno, sol, prašak za pecivo, žumanjke, šećer i vanilin šećer pomiješajte pa dodajući mlaku vodu umijesite tijesto.
Tijesto dobro izradite rukama, podijelite ga u dva dijela (jedan veći i jedan manji dio), a jedan od njih tanko razvaljajte (Ø 24 cm).
Kalup za pečenje torte namažite maslacem, u njega stavite razvaljano tijesto tako da dio prelazi preko ruba kalupa.
Jaja, šećer, vanilin šećer, limun šećer i cimet lagano promiješajte pjenjačom.
Umiješajte otopljeni maslac i zatim dodajte bademe, maraskino i naribanu čokoladu. Sve izmiješajte kuhačom i nadjev stavite na pripremljeno tijesto u kalupu.
Preostalo tijesto razvaljajte i od tijesta izrežite trake širine 1 cm i složite preko nadjeva u obliku mrežice. Višak tijesta odrežite i maknite.
Pripremljenu tortu pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko sat i 15 minuta.
Brašno, sol, prašak za pecivo, žumanjke, šećer i vanilin šećer pomiješajte pa dodajući mlaku vodu umijesite tijesto.
Tijesto dobro izradite rukama, podijelite ga u dva dijela (jedan veći i jedan manji dio), a jedan od njih tanko razvaljajte (Ø 24 cm).
Kalup za pečenje torte namažite maslacem, u njega stavite razvaljano tijesto tako da dio prelazi preko ruba kalupa.
Jaja, šećer, vanilin šećer, limun šećer i cimet lagano promiješajte pjenjačom.
Umiješajte otopljeni maslac i zatim dodajte bademe, maraskino i naribanu čokoladu. Sve izmiješajte kuhačom i nadjev stavite na pripremljeno tijesto u kalupu.
Preostalo tijesto razvaljajte i od tijesta izrežite trake širine 1 cm i složite preko nadjeva u obliku mrežice. Višak tijesta odrežite i maknite.
Pripremljenu tortu pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko sat i 15 minuta.
Izvor: coolinarika.com
srijeda, 11. veljače 2015.
Torta od badema
08:12
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar