Sastojci:
TIJESTO:
ČOKOLADNA KREMA:
- bjelanjak: 5
- šećer: 5 žlica
- ulje: 3 žlice
- glatko brašno: 4 žlice
- prašak za pecivo: ½ vrećice
- toplo mlijeko: 6 žlica
- mlijeko: 4 dl
- čokoladni puding: 1 vrećica
- šećer: 100 g
- čokolada za kuhanje: 100 g
- maslac: 125 g
- žumanjak: 5
- šećer: 100 g
- škrobno brašno, gustin: 4 žlice
- mlijeko: 5 dl
- šipka vanilije: 1
- maslac: 125 g
- šlag pjena: 2 vrećice
- kokos ili čokolada:
Priprema:
Čokoladna krema: Puding, šećer i 1 dl mlijeka glatko izmiješati. Ostatak mlijeka zakuhati. Mlijeko skloniti sa štednjaka, umiješati puding te nastaviti, uz neprestano miješanje kuhati 1 – 2 minute. U vreli puding dodati narezanu čokoladu te miješati dok se čokolada ne rastopi. Ostaviti da se hladi. Povremeno promiješati, da se ne stvori korica. Maslac pjenasto izmiješati, dodavati mu postepeno puding, neprestano miješajući.
Premaz: 2 vrećice šlaga izraditi po uputi. Tijesto premazati prvo čokoladnom kremom, izravnati, na to staviti kremu od žumanjaka, izravnati, premazati šlagom te posuti kokosom ili naribanom čokoladom.
Izvor: www.ljiljananieder.com
0 komentari:
Objavi komentar