utorak, 24. veljače 2015.

Puslica : Tko joj moze Odoljeti



Sastojci

  • – za jednu koru – 3 belanca
  • 9 kasika secera
  • 1 kasikica sirceta
  • Praviti 3 ovakve kore.


za fil
  • 9 zumanaca
  • 150 gr. secera u prahu
  • 100 gr. cokolade za kuvanje, ja volim da stavim Milku, lepsi je ukus fila
  • 250 gr. maslaca ili margarina i jos 2 slaga

Priprema:


Belanca i secer umutiti u jako cvrst sneg pa dodati kasikicu sirceta. Ja secer dodajem odmah, kasiku po kasiku, cim pocnem da mutim belanca. Na prevrnutu tepsiju dimenzija oko 25×30 cm , na koju se stavi papir za pecenje, rasporediti sneg od belanaca. Susiti na 100 stepeni oko 1,5 sat.

Fil

Umutiti zumanca i secer pa kuvati na pari desetak minuta. Dodati cokoladu, dobro izmesati i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti maslac pa ga sjediniti sa hladnim filom.

Filovati ovim redom – kora – cokoladni fil – slag

pa ponoviti postupak, treca kora koja je poslednja se ne filuje.

Umesto cokolade mozete dodati i dve, tri kasike kakao praha, ukus ce isto biti dobar.

Izvor: korisno.net

0 komentari:

Objavi komentar