srijeda, 11. veljače 2015.

PICOLINA ILI PUNJENI UŠTIPAK

Sastojci:

Tijesto
  
  • 1 kg mekog brašna   
  • 2 kašike ulja   
  • 1 kašika soli   
  • 2 kašike šećera   
  • 1 jogurt   
  • 2 jaja   
  • 0,5 l mlijeka   
  • 1 prašak za pecivo   
  • 1 kvasac ( suhi ili svježi )
Za punjenje
  • kečap
  • ajvar    
  • salama    
  • sudžuk    
  • zdenka sir    
  • tvrdi sir    
  • šampinjoni
 Priprema
  1. Malo mlijeka , šećer i kvasac izmiješati
  2. U brašno staviti sve namirnice za tijesto i izmiješani kvasac i rukom dobro izraditi dok ne dobijemo glatko tijesto. Ostaviti ga dva sata u hladnjaku.
  3.  Za to vrijeme narendati salamu i sir a ostale sastojke tanko narezati
  4. Rzvaljati tijesto ( da bude malo duguljasto ) tako da kad se preklopi bude veličine tave u kojoj ćete peći picolinu.
  5. Premazati kečapom i ajvarom tako da krajevi tijesta ostanu suhi
  6. Na jednu polovinu picoline narendati salamu i poredati sudžuk, šampinjone, zdenku i na kraju naribati tvrdi sir.
  7. Preklopiti tijesto i dobro zatvoriti krajeve. Pržiti na zagrijanom ulju u tavi prvo jednu pa drugu stranu.
    Izvaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar