četvrtak, 12. veljače 2015.

Male domaćice

Sastojci:

  •  6 bjelanjaka
  •  6 žlica šećera
  •  100gr. kokosa
  •  100gr. mljevenih oraha
  •  1 prašak za peciva
KREM:
  •  6 žumanjaka
  •  6 kašika secera
  •  2 rebra kuhinjske čokolade
  •  200gr. putera
  •  200ml. slatkog vrhnja
  •  2-3 šlag pjene 
Priprema: 
  1.  Umutite 6 bjelanjaka sa 6 žlica šećera u saum. Dodajte kokos,mljevene orahe i prašak za pecivo. Miješajte sa spatulom,zatim tijesto istresite u pleh i pecite u zagrijanoj pećnici na 190C oko 10-15 min.
  2.  6 žumanjaca i 6 žlica šećera kuhajte na pari dok se krema ne zgusne. Dodajte 2 rebra čokolade za kuhanje neprestano miješajući dok se čokolada ne otopi. Sklonite sa pare i ostavite da se ohladi.
  3.  Izmiksajte 200ml. slatkog vrhnja u šlag i ostavite sa strane. U hladan krem dodajte omekšali puter i miksajte. Na kraju dodajte umućeni šlag i miješajte sa spatulom.
  4.  Krem staviti preko ohlađenog tijesta, a zatim šlag pjenu.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar