Sastojci:
- 6 bjelanjaka
- 6 žlica šećera
- 100gr. kokosa
- 100gr. mljevenih oraha
- 1 prašak za peciva
- 6 žumanjaka
- 6 kašika secera
- 2 rebra kuhinjske čokolade
- 200gr. putera
- 200ml. slatkog vrhnja
- 2-3 šlag pjene
- Umutite 6 bjelanjaka sa 6 žlica šećera u saum. Dodajte kokos,mljevene orahe i prašak za pecivo. Miješajte sa spatulom,zatim tijesto istresite u pleh i pecite u zagrijanoj pećnici na 190C oko 10-15 min.
- 6 žumanjaca i 6 žlica šećera kuhajte na pari dok se krema ne zgusne. Dodajte 2 rebra čokolade za kuhanje neprestano miješajući dok se čokolada ne otopi. Sklonite sa pare i ostavite da se ohladi.
- Izmiksajte 200ml. slatkog vrhnja u šlag i ostavite sa strane. U hladan krem dodajte omekšali puter i miksajte. Na kraju dodajte umućeni šlag i miješajte sa spatulom.
- Krem staviti preko ohlađenog tijesta, a zatim šlag pjenu.
0 komentari:
Objavi komentar