Sastojci:
Žuti biskvit:
4 jaja
25 dag šećera
10 žlica tople vode
20 dag brašna
½ praška za pecivo
Smeđi biskvit:
4 jaja
25 dag šećera
10 žlica hladne vode
10 dag brašna
10 dag oraha
½ praška za pecivo
Krema:
7 dl mlijeka
20 dag šećera
3 vanilin šećera
7 žlica brašna
25 dag margarina
2 oblatne
Priprema:
Priprema žutog biskvita: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodajući žlicu po žlicu tople vode, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu peći u namaštenom i papirom obloženom limu. Pečeni biskvit zajedno s papirom saviti u roladu.
Priprema smeđeg biskvita: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodavati žlicu po žlicu hladne vode, brašno pomiješano s praškom za pecivo i orasima, te na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu peći u namaštenom i papirom obloženom limu za pečenje. Pečeni biskvit zajedno s papirom saviti u roladu.Priprema kreme: Brašno, šećer i vanilin šećer ukuhati u mlijeko i kuhati oko 10 minuta. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin. Sve još jednom dobro izraditi.
Postupak: Ohlađene rolade prerezati dijagonalno. Oblatnu navlažiti na mokroj krpi, premazati kremom i staviti pola žutog biskvita i pola smeđeg. Premazati sve kremom i saviti u roladu. Isti postupak ponoviti i kod druge rolade.
Izvor:www.gospodarski.hr
0 komentari:
Objavi komentar