nedjelja, 15. veljače 2015.

Lička rolada

Sastojci:

Žuti biskvit:
  4 jaja
  25 dag šećera
  10 žlica tople vode
  20 dag brašna
  ½ praška za pecivo  

Smeđi biskvit:
  4 jaja
  25 dag šećera
  10 žlica hladne vode
  10 dag brašna
  10 dag oraha
  ½ praška za pecivo

Krema:
  7 dl mlijeka
  20 dag šećera
  3 vanilin šećera
  7 žlica brašna
  25 dag margarina
  2 oblatne

Priprema:

Priprema žutog biskvita: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodajući žlicu po žlicu tople vode, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu peći u namaštenom i papirom obloženom limu. Pečeni biskvit zajedno s papirom saviti u roladu.

Priprema smeđeg biskvita: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodavati žlicu po žlicu hladne vode, brašno pomiješano s praškom za pecivo i orasima, te na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu peći u namaštenom i papirom obloženom limu za pečenje. Pečeni biskvit zajedno s papirom saviti u roladu.

Priprema kreme: Brašno, šećer i vanilin šećer ukuhati u mlijeko i kuhati oko 10 minuta. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin. Sve još jednom dobro izraditi.

Postupak: Ohlađene rolade prerezati dijagonalno. Oblatnu navlažiti na mokroj krpi, premazati kremom i staviti pola žutog biskvita i pola smeđeg. Premazati sve kremom i saviti u roladu. Isti postupak ponoviti i kod druge rolade.

 Izvor:www.gospodarski.hr

0 komentari:

Objavi komentar