nedjelja, 15. veljače 2015.

Kikiriki kolač




Sastojci:
1 i pol paket lisnatog tijesta
Za žuto tijesto
4 jaja
25 dag šećera
6 žlica vode
1 žlica ulja
20 dag brašna
½ praška za pecivo
Krema
1/2 l mlijeka
20 dag šećera
4 jaja
4 žlice brašna
20 dag margarina
8 dag čokolade
20 dag isjeckanog, pečenog kikirikija


Priprema:

Lisnato tijesto razvaljajte, nabodite vilicom i ispecite tri kore na preokrenutoj strani lima. Za žuto tijesto pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajuci ulje, vodu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Tijesto pecite 20 min na 175 ºC, te prepolovite kada se ohladi. Za kremu pomiješajte šećer, žumanjke i brašno s mlijekom, te skuhajte u gustu kremu dodajući čokoladu. Ostavite da se malo ohladi. Pjenasto umutite margarin i dodajte ga kremi zajedno s kikirikijem. Kore premažite kremom, a na nju položite žuti biskvit koji nanovo namažete kremom i prekrijete drugom polovicom kore. Na nju nanovo nanesite kremu, pa biskvit. Vrh kolača namažite tankim slojem kreme i po želji ukrasite polovicama kikirikija.

Izvor:www.gospodarski.hr

0 komentari:

Objavi komentar