Sastojci:
- 8 bjelanjaka
- 30 dag šećera u prahu
- 28 dag mljevenih oraha
Krema:
- 8 žumanjaka
- 30 dag šećera u prahu
- 25 dag margarina
Glazura:
- 3 žlice vode
- 3 žlice šećera
- 10 dag čokolade
- 8 dag margarina
Priprema tijesto:
Bjelanjke istuci u čvrst snijeg. Postupno dodavati šećer i na kraju orahe. Namazati na 4 oblatne na glatku
ravnu stranu. Peći na laganoj vatri (susiti) svaku oblatnu posebno.
Priprema krema:
Zumanjke i secer umutiti i gusto skuhati na pari. U ohladeno dodati pjenasto izradeni margarin. Kremom premazati svaki list susene oblatne. Petom oblatnom prekriti gornju kremu i sve preliti cokoladnom glazurom.
Priprema glazura:
Vodu, secer i cokoladu rastopiti na pari i u vruce dodati margarin.
Izvor: dobar-recept.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar