subota, 7. veljače 2015.

FRONDI PIRAMIDA



Sastojci
  • 2 oblatne 

  • KREMA: 
  • 1/2 l mlijeka 
  • 10 žlica šećera 
  • 5 žlica gustina 
  • 2 vanilin-šećera 
  • 15 dkg margarina 

  • krem štapići 

  • Priprema Težina: Jednostavno



    1


    - krema je dovoljna za dvije oblatne

    Oblatne je potrebno staviti u vlažnu čistu kuhinjsku krpu koju smo prethodno nakvasili vodom i ocijedili višak. Svaka oblatna treba otprilike 10-ak minuta da bi se mogla savijati.



    KREMA:

    Od cijele količine mlijeka odvojite toliko koliko je dovoljno da mikserom izradite gustin. Ostatak mlijeka stavite u zdjelu na laganu vatru kako bi se mlijeko lagano zagrijalo. Dodajte šećer i ukuhajte izrađen gustin. Kuhajte dok ne bude gusto. U mlako dodajte izrađeni margarin s vanilin šećerom.

    REDOSLIJED SLAGANJA:

    1. Kremu podijelite na 2 dijela

    2. Na ovlaženu oblatnu nanesite tanak sloj kreme

    3. složite krem štapiće(punjenje po želji) tzv.frondi kekse u dužinu u 3 reda sa malim razmakom između redova


    4. preko keksa stavite sloj kreme koja će popuniti razmak između štapića i prekriti odozgo štapiće

    5. Na mjesto između štapića složite 2 reda štapića u dužinu

    6. ponovno popuniti razmak kremom i odozgo te staviti jedan red štapića

    7. premazati ostatkom kreme boćne strane te lagano saviti oblatnu uz lagan pritisak prstima kako bi se krema zalijepila za oblatnu.

0 komentari:

Objavi komentar