četvrtak, 19. veljače 2015.

Čoko Mak poljupci



Sastojci:

  • Za 20 keksića:
  • 200 g margarina
  • 100 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 250 g integralnog pšeničnog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  • 125 g mljevenog maka
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  •  40 ml mlijeka
  • 100 g čokolade po ukusu
 
Priprema:
Omekšali margarin pjenasto umutite s šećerom i vanilin šećerom. U drugoj posudi sjedinite obje vrste brašna, mak, prašak za pecivo i cimet, pa dodajte u umućeni margarin. Zatim dodajte mlijeko i rukama umijesite glatko tijesto. Ostavite stajati, a za to vrijeme pripremite čokoladu. Razlomite čokoladu na 20 kockica. Tijesto podijelite na četiri jednaka dijela, pa svaki dio rukom odvojite na još 5 dijelova. Od svakog dijela formirajte malu pljeskavicu, u sredinu utisnite po jednu kockicu čokolade pa formirajte kuglicu i izravnajte u donjem dijelu da dobijete oblik keksića. Posložite na protvan obložen papirom za pečenje. Keksiće pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 ºC, 20-25 minuta.

Izvor: gospodarski.hr

0 komentari:

Objavi komentar