četvrtak, 12. veljače 2015.

BAMBINO


Sastojci:

Podloga 
  • 150 g keksa*

Osnovna krema

  •  7 dl mlijeka
  •  3 dl tečne slatke pavlake
  •  150 g šećera
  •  1 kesica vanilin šećera
  •  3 kesice praška za puding sa aromom slatke pavlake
  •  10 g mljevenog želatina
  •  100 g maslaca

Za tamniji sloj

  •  300 g mljevenog keksa
  •  100 g mljevenih pečenih lješnika
  •  2 dl tečne slatke pavlake ili 200 g džema od kajsija

Za bijeli sloj

  •  100 g bele čokolade
  •  200 g kisele pavlake

Glazura

  •  100 g čokolade za kuvanje
  •  1 dl tečne slatke pavlake
  •  1 kašičica instant kafe

Priprema:

Osnovna krema
 Praškove za puding i želatin pomešati sa 3 dl hladnog mlijeka.
Preostalih 4 dl mlijeka pomešati sa slatkom pavlakom, dodati šećer i vanilin šećer i zagrijati do ključanja.
Smanjiti vatru i u tankom mlazu uliti razmućeni prašak za puding i uz neprestano mješanje kuhati dok se ne zgusne. Dodati maslac i nastaviti sa zagrijvanjem dok se maslac ne poveže sa smjesom.

Za tamni sloj
 Odmeriti mljeveni keks, lješnike i džem ili slatku pavlaku. Dodati 600 g osnovne kreme i izmješati mikserom.
 Za bijeli sloj
 U ostatak osnovnog krema dodati na kockice izlomljenu bijeluu čokoladu i mješati dok se ne otopi. Pažljivo, bez miksera umješati mileram ili kiselu pavlaku.

Slaganje
Keks namakati u mlijeko ili skuhanu kafu (nije navedeno u sastojcima) i složiti na tacnu u dva reda.
Pažljivo naneti tamniji sloj i poravnati.
Naneti bijeli sloj skoro do ivica i pažljivo poravnati , jer je mekan i preliva se preko ivica.
Ostaviti preko noći u frižideru.

Glazura

Čokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici.
Slatkoj pavlaci dodati instant kafu i zagrijati skoro do ključanja. Umješati u otopljenu čokoladu i preliti preko kolača.
Ostaviti u frižideru pola sata da se stegne i seći kolač na kocke.

Izvor:coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar