Sastojci:
Kore:
9 kom jaja
9 kašika šećera
6 kašika oraha
3 kašike brašna
6 kašika kakaa
Preliv za kore:
250 ml vode
150 gr šećera
Fil:
750 ml mlijeka
6 kašika šećera
1 kesica pudinga od vanilije
125 gr margarina
300 gr mlevene plazme
150 gr mlevenih oraha
80 gr umućenog šlaga ili slatke pavlake
Glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
ili
200 ml slatke pavlake
200 gr čokolade (najbolje mliječne čokolade)
Kore:
Umutiti pjenasto bijelanca, tome dodati šećer pa žumanca. Smanjiti mikser na najsporije pa lagano dodati brašno, orahe i kakao. Od dobijene mase peći tri kore.
Ja sam mutila posebno svaku koru, podelila sam sastojke na tri dijela i tako mutila.Tako su mi kore sve jednake. Pleh u kome sam pekla je okrugli prečnika 26 cm.
Svaku koru preliti sa prethodno pripremljenim sirupom. Da bi dobili šećerni sirup ušpinujte šećer i vodu. Ne treba previše špinovati, dovoljno je da ključa 3-4 min. Kore takođe možete preliti i sa kakaom ili kafom po želji.
Fil:
Skuvajte jedan puding na mleku i dodajte mu margarin dok je još topao. Trebate dobiti redak fil.
U topao fil dodajete keks i orahe. Ako vam je previše retko pogustite sa još keksa. Ostavite da se skroz ohladi.
U ohlađen fil dodajte ulupan šlag ili slatku pavlaku.
Tortu filovati:
Kora-fil-kora-fil-kora-fil. Preko poslednjeg fila staviti glazuru od čokolade istopljene na pari sa uljem ili tako što ćete napraviti ganače krem od slatke pavlake i čokolade.
Zagrejta slatku pavlaku, ali vodite računa da ne provri.
Toplu prelijte preko izlomljene čokolade i ostavite da se stegne. Kada se dovoljno stegne premažite tortu i ostavite da se dodatno ohladi. Ja sam ovaj put koristila čokoladnu glazuru jer nisam imala slatke pavlake, ali mi je lijepše sa ganače kremom. Sa strane sam tortu ukrasila šlagom.
Izvor: www.coolinarika.com
utorak, 10. veljače 2015.
Bambi Torta
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar