utorak, 10. veljače 2015.

Bakina Torta

Sastojci:
  • 3 jaja
  • 150 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 120 g badema
  • 1 žličica naribane korice limuna
  • 120 g lješnjaka
  • 150 g šećera

    Za šlag:
      
    • 500 ml vrhnja za šlag
    • 2 vrećice Šlagfixa
        
    Za čokoladnu glazuru:
      
    • 100 g čokolade za kuhanje
     
    Priprema:
  1. Bjelanjke odvojite od žumanjaka, a od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Maslac i šećer pjenasto izmiješajte električnim miješalicom. Umiješajte žumanjke i sve dobro izmiješajte.
  2. Dodajte naribanu čokoladu, oguljene i grubo mljevene bademe, limunovu koricu te na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.Smjesu izlijte u namašćen kalup za tortu (promjera 21 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 60 minuta.
  3. Lješnjake popecite u teflon tavi. Ogulite ih, a zatim grubo sameljite.
  4. Šećer zagrijavajte uz miješanje dok ne dobijete svijetli karamel. 
  5. U njega umiješajte lješnjake i izlijte na papir za pečenje. Smjesu ostavite da se stvrdne i potpuno ohladi. Stvrdnutu masu izlomite i grubo usitnite u mužaru ili električnoj sjeckalici.
  6. U vrhnje za šlag umiješajte šlag fix i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.
  7. U njega umiješajte smrvljeni šećer s lješnjakom i rasporedite preko ohlađenog tijesta. Šlag prelijte čokoladnom glazurom ili ga jednostavno njome prošarajte.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
 

0 komentari:

Objavi komentar