Vrijeme pripreme: 60 minuta
Sastojci
- 26 krem banana
- 3 rolata sa jagodama
- 300 g mljevenog plazma keksa
- 200 g šećera u prahu
- 100 g praška za šlag krem od čokolade
- 800 ml mlijeka
- 2 kesice praška za puding od vanilije
- 500 g margarina
- 150 g šećera
- 200 g praška za šlag od vanilije
- 1,5 kg banana
- 200 ml mlijeka
- 200 ml gaziranog soka od narandže
- 250 ml mlijeka
U šepru na šporetu sipamo 500 ml mlijeka, dodamo šećer i miješamo dok se ne rastopi. U preostalo mlijeko dodamo prašak za puding. Neprekidno mješamo uzavrelo mlijeko u šerpi pa dodamo razmekšali puding. Kada se zgusne ostavimo da se ohladi. U većem sudu sastavimo mljeveni plazma keks, te prelijemo sokom od narandže. U drugi sud stavimo 250 g margarina, 100 g šećera pa mutimo dok te postane pjenast. Potom sadržinu iz prvog suda dodamo u drugi. Sjedinimo smjese. U drugi sud dodamo ohlađeni pudnig, dodamo 250 g margarina i 100 g šećera, te mutimo dok se sastojci ne sjedine. Rolate sječemo na parčad i stavimo na tanjir za tortu. Filujemo smeđim filom. Krem banane siječemo na pola i nanesemo na fil. Oljuštimo i banane i nanesemo na fil. I njih prefilujemo žutim filom. U sud za mućenje sipamo 250 ml mlijeka i dodamo prašak za šlag od vanilije i mutimo dok se ne zgusne. U drugom sudu sa 200 ml mlijeka pripremimo prašak za šlag od čokolade. Dekorišemo po želji. Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar