Podloga za tortu:
- 250 gr petit beurre keksa
- 150 gr maslaca
- 1 kesica vanilija šećera
Keks smrvite tako da ga stavite u vrećicu i dobro istucite batićem za meso. U posudu stavite izmrvljeni keks, otopljeni maslac i vanilin šećer i sve dobro pomiješajte. Kalup za torte obložite papirom za pečenje, utisnute ravnomjerno smjesu i potom stavite 30 minuta u hladnjak. nakon toga podlogu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 160 ˚C na 5 minuta.
Krema:
- 500 gr svježeg sira
- 200 gr abc sira (ili nekog sličnog)
- 250 gr kiselog vrhnja
- 1 dl vrhnja za šlag (u tekućem stanju se dodaje u kremu)
- 50 gr gustina
- 150 gr šećera u prahu
- sok i korica od dva limuna
- 3 jaja
- 2 kesice vanilija šećera
- 3 dl vrhnja za šlag (izraditi u šlag)
Priprema:
Savjet: Torta je pečena u kalupu od 28 cm. Nemojte preskočiti vrhnje za šlag jer torta od limuna je malo ljutkastog okusa stoga dobro dođe malo slatkog šlaga po vrhu.
0 komentari:
Objavi komentar