ponedjeljak, 16. ožujka 2015.

Torta od sira i limuna




Podloga za tortu:

  • 250 gr petit beurre keksa
  • 150 gr maslaca
  • 1 kesica vanilija šećera

Keks smrvite tako da ga stavite u vrećicu i dobro istucite batićem za meso. U posudu stavite izmrvljeni keks, otopljeni maslac i vanilin šećer i sve dobro pomiješajte. Kalup za torte obložite papirom za pečenje, utisnute ravnomjerno smjesu i potom stavite 30 minuta u hladnjak. nakon toga podlogu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 160 ˚C na 5 minuta.

Krema:

  • 500 gr svježeg sira
  • 200 gr abc sira (ili nekog sličnog)
  • 250 gr kiselog vrhnja
  • 1 dl vrhnja za šlag (u tekućem stanju se dodaje u kremu)
  • 50 gr gustina
  • 150 gr šećera u prahu
  • sok i korica od dva limuna
  • 3 jaja
  • 2 kesice vanilija šećera
  • 3 dl vrhnja za šlag (izraditi u šlag)

Priprema:

Svježi sir, krem sir, kiselo vrhnje, 1 dl vrhnja za šlag, žumanjke, sok i koricu limuna te šećer i vanilija šećer dobro pomiješajte. U smjesu dodajte gustin, dobro izmiješajte te na kraju dodajte pjenasto umućene bjelanjke. Smjesu stavite na podlogu za tortu i pecite 50 min na 160˚C. Tortu izvadite iz pećnice i prekrijte sa umućenih 3 dl vrhnja za šlag. Ukrasite po želji.

Savjet: Torta je pečena u kalupu od 28 cm. Nemojte preskočiti vrhnje za šlag jer torta od limuna je malo ljutkastog okusa stoga dobro dođe malo slatkog šlaga po vrhu.

0 komentari:

Objavi komentar