Sastojci za jednu koru:
- 4 bjelanjka
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 5 žlica ulja
Krema od malina:
- 500 gr malina (ovdje je bila kombinacija malina i kupina)
- 4 žlice šećera
- 2 pudinga od vanilije
Žuta krema:
- 12 žumanjaka
- 10 žlica šećera
- 1 l mlijeka
- 8 žlica gustina
- 3 kesice vanijila šećera
- 200 gr margarina
Dodatni sastojci:
- malo toplog mlijeka
- 2 dl vrhnja za šlag
- malo kokosovog brašna za posipanje
Priprema:
1 kora:
Bjelanjke pomiješati sa šećerom i lagano kuhačom umiješati ostale sastojke. Kalup za torte (promjer 30 cm) obložiti aluminijskom folijom i uliti smjesu. Peći 12-15 minuta. Ispeći 3 iste kore.
Krema malina:
Voće usitniti u blenderu, usuti u mjericu i doliti vode da sve zajedno bude 0,7 l tekućine. Odvoji 2 dl od te tekućine i umiješati puding od vanilije, a ostatak staviti da prokuha zajedno sa šećerom. Kada prokuha dodati razmućeni puding i miješati dok se krema ne zgusne. Potom kremu ostaviti da se ohladi.
Žuta krema:
Kremu skuhati i u vruće dodati margarin, te ostaviti da se hladi.
Tortu slagati tako da stavite jednu koru, malo je poprskate sa toplim mlijekom, premazati sa jednom polovinom kreme od malina, polovinom žute kreme te staviti koru. Potom postupak ponoviti sa ostatkom sastojaka. Tortu premazati sa izrađenim vrhnjem za šlag i posuti sa kokosovim brašnom.
0 komentari:
Objavi komentar