nedjelja, 22. ožujka 2015.

Tofifi torta

Sastojci:
  • 100 g šećera
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • kesica vanilin šećera
  • 75 g brašna
  • puding od karamele
  • kašičica praška za pecivo
  • 200 g crne čokolade
  • 200 g lešnika
  • 800 g slatke pavlake
  • kašičica putera
  • nekoliko “tofifi” bombona za ukrašavanje

Priprema

Umutite čvrst sneg od belanaca sa četiri kašike hladne vode i prstohvatom soli, dodajte šećer pomešan s vanilom i posebno umućena žumanca. Postepeno umešajte brašno, prašak za pecivo i puding u prahu. Testo sipajte u kalup za tortu i pecite u rerni na 175 stepeni oko 25 minuta. Na umerenoj temperaturi zagrejte slatku pavlaku, dodajte 150 g čokolade i lešnike isečene na krupnije komade. Mešajte dok se čokolada sasvim ne otopi i stavite u frižider da odstoji pet sati.



Koru presecite tako da gornji deo bude tanji, a donji deblji. Donju koru nafilujte sa 2/3 krema, stavite gornju koru, premažite ostatak fila i ostavite u frižideru četiri sata. Ostatak čokolade i puter otopite na pari i kružno (prečnika 10 cm) namažite površinu torte, okolo ukrasite “tofifi” bombonama, ohladite i sevirajte.

http://receptiudlanu.com/

0 komentari:

Objavi komentar